Creatieve 
Schilmix

Mogelijke samenwerkingspartners:
Hihahut, Wikkelhouse, KODA Loft Micro en CON/VERT.

Aangesloten op het elektriciteitsnet, compleet overwoekerd, hectares betonplaten of een klein grasveldje: elk stuk grond vraagt om woningen met andere eigenschappen. Net als de behoeftes van de bewoners die erin gaan wonen. In dit ultra-flexibele pakket zit een mix aan verplaatsbare woningen in bezit van een gemeente of woningcorporatie én een mix aan bewoners. Wel zo gezellig. Grondeigenaren zorgen gezamenlijk voor een grondabonnement, zodat de woningen de komende 10 jaar verzekerd zijn van een plek.

Uit onderzoek blijkt dat de investering in tijdelijke woningen rendabel wordt tussen de 10 en 15 jaar. De Crisis- en Herstelwet draagt hier positief aan bij. Dit pakket richt zich echter - net als de andere pakketten - op hypertijdelijk wonen: rond de 2 jaar op één plek. Hoe maken we een investering in hypertijdelijke woningen dan rendabel? Door samen te werken natuurlijk; denk aan een korting op het leasen van woningen en het collectief instaan voor grondgarantie. We stellen een regionale coalitie van grondeigenaren voor; gezamenlijk garanderen zij de komende 10 jaar plek voor een tiental woningen. En daar bovenop een coalitie van woningcorporaties waarbij het leasecontract van de verplaatsbare woningen om de twee jaar wordt doorgegeven. 

In dit pakket wordt aan jongeren en volwassenen uit de omgeving ook de kans gegeven om hypertijdelijk op zichzelf te wonen; 1 op de 10 huizen wordt hiervoor beschikbaar gesteld. Zo ontstaat er een interessante mix aan bewoners die elkaar sociaal kunnen ondersteunen en tegelijkertijd binding met de wijk. Als we toch mogen dromen - waarom dan niet ook vaste buurtavonden waren men elkaar helpt bij de zoektocht naar passende permanente huisvesting?

Creatieve-schil-final-8

Voeg jouw handelingsperspectief toe:

logo-wit-8

Huishonger is een project van Joes + Manon.
In samenwerking met de Gemeente Amsterdam, De Regenboog Groep en Rochdale.

Ontsprongen vanuit de Open Oproep 
"Nieuwe woonconcepten voor dak- en thuisloze jongeren" van het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie

Joes + Manon
social design studio
www.joesmanon.nl
hoi@joesmanon.nl

Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden.
Ga je zelf aan de slag met een pakket? Of wil je meer weten? Laat het ons weten!